Red Melon

Red Melon

Från: 599:-

För hemleverans av levande fisk är minimum order värde 1500 kr.

Familj: Diskus
Egenskaper: En parbildande stimfisk och relativt stillsam ciklidart som ibland förökar sig i akvarium. Diskusen kräver lugnt sällskap för att trivas.
Ursprung: Sydamerika

Akvariet skall vara färdigt inrett för arten med en anpassad miljö, akvariepumpar och annan viktig utrustning. Akvariet ska vara igångsatt och väl testat att det fungerar innan du beställer eller placerar dina diskusfiskar i akvariet.

Tänk på att om du har ett nystartat akvarium så vill vi att det har varit igång minst 5-7 dagar utan fiskar men med levande bakterier. För att lyckas bäst med dina beställda diskusfiskar måste vattenkvalitén vara tillfredsställande. Se till att du har möjlighet att testa dessa värden regelbundet. 

Värden för att fålla dina diskus fiskar i god kondition:
PH: 6,5-7,5 (PH värdet talar om du har mjukt eller hårt vatten)
NO2: 0 mg/l (Nitrit)
NO3: 0-50 mg/l (Nitrat)
Temperatur: 28-30C

När diskusfiskarna kommer hem till dig:
När du transporterar fiskar i en låda gäller detta: Öppna upp lådan försiktigt, tänk på att inte använda knivar, saxar eller andra vassa föremål när du öppnar lådan för då riskerar du att punktera diskusfiskarnas transport påsar.
Tänk på att diskusfiskarna har varit packade i en mörk låda och behöver lite tid på sig att återanpassa sig till ljuset. 
Placera påsarna med diskusfiskar försiktigt i akvariet utan att öppna dem. Låt dem ligga i akvariet i ca 15 minuter med släckt belysning, detta för att diskusfiskarna ska kunna vänja sig med ditt akvariums vattentemperatur.
Efter ca 15 min vila och invänjning till den nya temperaturen öppnar du försiktigt påsarna med diskusfiskarna utan att hälla ut något av vattnet från transportpåsarna i akvariet. Tillför 1 dl med akvarievatten direkt i påsen, vänta 10 minuter till och häll sen ytterligare 1 dl med akvarievatten i påsen och vänta ytterligare 10 minuter, upprepa detta minst 2 ggr till.
När nu diskusfiskarna vant sig till ditt akvarievatten är det nu dags att släppa ut dem. Detta gör du genom att försiktigt lyfta upp påsen med diskusfiskarna. Häll sedan försiktigt ut diskusfiskarna i en håv och försäkra dig om att inget av vattnet från transport påsen kommer i akvariet. Allt gammalt tranportvatten skall hällas bort och inte i ditt akvarium. Släpp sedan försiktigt ut diskusfiskarna i akvariet.
Mata inte fiskarna i akvariet under de 3 första dagarna och behåll släckt belysning. Dag 4 kan du åter försiktigt börja mata fiskarna i ditt akvarium.

I och med att du lägger order så har du accepterat de villkoren som vi ställer på dig som akvariekund hos oss.
Tänk på att alltid hantera fisken varsamt!